Suroviny:
- krůtí křídla
- krůtí srdce a žaludky
- krůtí stehenní řízek
- šunka
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- řapíkatý celer
- 2 šalotky
- snítka rozmarýnu
- 2 rajčátka
- máslo
- cca 1 dcl krůtího vývaru
- celerové lístky
- petržel
- rozmarýn
- sůl
- pepř
na bramborovou kaši:
- brambory
- smetana
- máslo
- jarní cibulka
- kurkuma
- sůl
Do pekáčku naskládáme kousky krůtího masa a přidáme 2 stroužky česneku, nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, 2 šalotky, rajčátka a rozmarýn. Osolíme, opepříme, vložíme kousek másla a přikryjeme alobalem. Troubu předehřejeme na 175 stupňů a maso necháme péct 1,5–2 hodiny, dokud nebude úplně měkké.
Mezitím uvaříme brambory a pak z nich uděláme kaši: uvařené brambory prolisujeme a potom postupně přidáme máslo, kurkumu, sůl, pár kapek smetany a nakrájenou jarní cibulku.
Když je maso měkké, necháme ho zchladnout, obereme ho a nakrájíme na menší kousky. Upečenou zeleninu, maso a šťávu promícháme na rozehřáté pánvi, dokud se jednotlivé suroviny nespojí. Přidáme nakrájenou šunku a podlijeme vývarem. Pak vmícháme nakrájenou petrželku a celerové lístky.
Na plech si připravíme 3 zapékací misky, vytřeme je máslem, vložíme do nich masovou směs a navrch nandáme bramborovou kaši.
Gril rozpálíme na 220 stupňů a necháme 5 minut zapéct.
Zdroj: KRŮTÍ PARMENTIÉR SE ZAPEČENOU KAŠÍ; Teď vaří šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/naucte-se-recepty-z-kruty-od-zdenka-pohlreicha?special=758795 [On-line 01.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář