Suroviny:
- mleté krůtí maso
- slanina
- 1 dcl smetany
- citronová šťáva
- jarní cibulka
- sůl
- pepř
na brambory:
- brambory
- zakysaná smetana
- smetana
- 1 stroužek česneku
- tymián
- rozmarýn
- petrželka
- pažitka
- olivový olej
- sůl
na okurkovou salsu:
- salátová okurka
- olivový olej
- chilli paprička
- kopr
- sůl
- pepř
Brambory i se slupkou nakrájíme na plátky, posolíme, pokapeme olivovým olejem a přidáme k nim nakrájený tymián, rozmarýn a česnek. Dáme péct na 45 minut na gril.
V míse smícháme mleté krůtí maso, sůl, pepř, nakrájenou slaninu a zalijeme smetanou.
Směs zpracujeme a dochutíme citronovou šťávou a jarní cibulkou. Vytvoříme placičky a opečeme je na grilu.
Celé žampiony osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem a dáme je péct na horní část grilu.
Než se všechno na grilu upeče, připravíme si okurkovou salsu: okurku rozčtvrtíme a zbavíme ji jadýrek. Nakrájíme na drobné kostičky, přidáme chilli papričku, kopr, sůl, pepř a olivový olej a smícháme.
V další misce smícháme zakysanou smetanu, smetanu, sůl, petrželku a pažitku. Do směsi přimícháme upečené brambory a pořádně promícháme, aby se nasákly všechny chutě.
Podáváme s placičkami, žampiony a okurkovou salsou.
Zdroj: KRŮTÍ PLACIČKY, BRAMBORY SE SMETANOU, ŽAMPIONY A OKURKOVÁ SALSA; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/barevne-menu-podle-sefa-chutna-vsem-malym-i-velkym [On-line 22.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář