reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KRŮTÍ PLACIČKY, BRAMBORY SE SMETANOU, ŽAMPIONY A OKURKOVÁ SALSA

Suroviny:

  • mleté krůtí maso
  • slanina
  • 1 dcl smetany
  • citronová šťáva
  • jarní cibulka
  • sůl
  • pepř

na brambory:

  • brambory
  • zakysaná smetana
  • smetana
  • 1 stroužek česneku
  • tymián
  • rozmarýn
  • petrželka
  • pažitka
  • olivový olej
  • sůl

na okurkovou salsu:

  • salátová okurka
  • olivový olej
  • chilli paprička
  • kopr
  • sůl
  • pepř

Brambory i se slupkou nakrájíme na plátky, posolíme, pokapeme olivovým olejem a přidáme k nim nakrájený tymián, rozmarýn a česnek. Dáme péct na 45 minut na gril.

V míse smícháme mleté krůtí maso, sůl, pepř, nakrájenou slaninu a zalijeme smetanou.

Směs zpracujeme a dochutíme citronovou šťávou a jarní cibulkou. Vytvoříme placičky a opečeme je na grilu.

Celé žampiony osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem a dáme je péct na horní část grilu.

Než se všechno na grilu upeče, připravíme si okurkovou salsu: okurku rozčtvrtíme a zbavíme ji jadýrek. Nakrájíme na drobné kostičky, přidáme chilli papričku, kopr, sůl, pepř a olivový olej a smícháme.

V další misce smícháme zakysanou smetanu, smetanu, sůl, petrželku a pažitku. Do směsi přimícháme upečené brambory a pořádně promícháme, aby se nasákly všechny chutě.

Podáváme s placičkami, žampiony a okurkovou salsou.

Zdroj: KRŮTÍ PLACIČKY, BRAMBORY SE SMETANOU, ŽAMPIONY A OKURKOVÁ SALSA; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/barevne-menu-podle-sefa-chutna-vsem-malym-i-velkym [On-line 22.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.