4 porce
- 800 g krůtích prsou
- 1 malá červená cibule
- 1 malý fenykl
- hrst plocholisté petrželky
- 2 snítky tymiánu
- 2 lžíce mořské hrubozrnné soli
- 200 g másla
- citronová šťáva
- bílý pepř
- hladká mouka na obalení
- olivový olej
Ragú z jablek a červené řepy
- 100 g másla
- 300 g jablek
- 500 g vařené červené řepy
- med
- 2 snítky tymiánu
- 3 dl červeného vína
Krutí prso nakrájíme na čtyři steaky a do každého prokrojíme kapsu.
Plocholistou petrželku, červenou cibuli a fenykl nakrájíme nadrobno, přidáme k surovinám drhnutý tymián, mořskou sůl a v této směsi obalíme čtyři řezy tuhého másla a vložíme do kapsy každého plátku masa.
Maso opepříme, vložíme do mísy, zakápneme citronovou šťávou a olejem, necháme odležet alespoň 6 hodin v lednici.
Poté maso zlehka obalíme v mouce a opečeme na oleji do zlatova z obou stran, přendáme do pekáčku a ještě dopečeme v rozehřáté troubě chvilku dopečeme. Porci masa prokrojíme šikmým řezem a podáváme s ragú z červené řepy a jablek.
Očištěná jablka bez slupky, nakrájená na větší kostky opečeme na másle, ochutíme medem, tymiánem, solí, podlijeme vínem a krátce povaříme, nakonec vmícháme na hrubší kusy nakrájenou vařenou červenou řepu. Prohřejeme a podáváme.
Zdroj: Krůtí prsa s ragú z jablek a červené řepy; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1115 [On-line 30.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář