4 porce
- 100 g rozpuštěného másla
- 1 stroužek drceného česneku
- 1 lžička sekaného tymiánu
- 4 lžíce dijonské hořčice
- 120 g japonské Panko strouhanky nebo klasické nahrubo mleté
- 120 g strouhaného parmezánu
- 1 lžíce najemno sekané petrželky
- 600 g krůtích prsou
- mletý pepř
- sůl
- hladká mouka
Do rozpuštěného horkého másla vmícháme dijonskou hořčici, utřený česnek se solí a nasekaný tymián.
Strouhanku smícháme s parmezánem a nasekanou petrželkou.
Krůtí prsa nakrájíme na menší plátky přes vlákno, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a máslové marinádě. Na závěr obalíme v parmazánové strouhance.
Necháme odležet asi jednu hodinu a smažíme z obou stran dozlatova.
Podáváme s medovou omáčkou (viz níže) a bylinkovou bramborovou kaší.
Omáčka
- 60 ml bílého vinného octa
- 100 g dijonské hořčice
- 60 g majonézy
- 60 zakysané smetany
- 2 lžíce medu
- 1 malý stroužek česneku
- sůl
Vinný ocet zredukujeme na dvě kávové lžičky a smícháme s hořčicí, majonézou, smetanou, medem a česnekem utřeným se solí.
Příloha
- bramborová kaše s bazalkouZdroj: Krůtí prsa v parmezánové krustě s omáčkou z medu a dijonské hořčice; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1545-kruti-prsa-v-parmezanove-kruste-s-omackou-z-medu-a-dijonske-horcice/ [On-line 14.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář