reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí prsa v parmezánové krustě s omáčkou z medu a dijonské hořčice

4 porce

  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 stroužek drceného česneku
  • 1 lžička sekaného tymiánu
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 120 g japonské Panko strouhanky nebo klasické nahrubo mleté
  • 120 g strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce najemno sekané petrželky
  • 600 g krůtích prsou
  • mletý pepř
  • sůl
  • hladká mouka

Do rozpuštěného horkého másla vmícháme dijonskou hořčici, utřený česnek se solí a nasekaný tymián.

Strouhanku smícháme s parmezánem a nasekanou petrželkou.

Krůtí prsa nakrájíme na menší plátky přes vlákno, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a máslové marinádě. Na závěr obalíme v parmazánové strouhance.

Necháme odležet asi jednu hodinu a smažíme z obou stran dozlatova.

Podáváme s medovou omáčkou (viz níže) a bylinkovou bramborovou kaší.

Omáčka

  • 60 ml bílého vinného octa
  • 100 g dijonské hořčice
  • 60 g majonézy
  • 60 zakysané smetany
  • 2 lžíce medu
  • 1 malý stroužek česneku
  • sůl

Vinný ocet zredukujeme na dvě kávové lžičky a smícháme s hořčicí, majonézou, smetanou, medem a česnekem utřeným se solí.

Příloha

  • bramborová kaše s bazalkouZdroj: Krůtí prsa v parmezánové krustě s omáčkou z medu a dijonské hořčice; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1545-kruti-prsa-v-parmezanove-kruste-s-omackou-z-medu-a-dijonske-horcice/  [On-line 14.02.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.