- krůtí maso (nejlépe tmavé) 2 kg
- parmazán (strouhaný) 4 lžíce
- slanina 7 plátků
- hořčice 1 lžíce
- klobáska 1 kus
- 4 kyselé okurky
- 2 uvařená vejce
- sůl
- pepř
- čerstvý tymián (popř. lžíce sušeného) 5 snítek
- sterilovaná paprika 1 balení
- brambory 15 kusů
- olej
- sladká paprika 1 lžička
- bujon (vývar)
- provensálské koření
- hladká mouka 1 lžíce
Plát krůtího masa naklepeme, osolíme, opepříme. Z jedné strany pomažeme hořčicí, prostředek poklademe slaninou, překrojenými vejci, okurkami, na plátky nakrájenou klobáskou a sterilovanou paprikou. Maso zavineme, ovážeme rolku nití, položíme do pekáčku, posypeme tymiánem a dáme péct na nejvyšší teplotu asi na deset minut. Když se zatáhne, podlijeme vývarem rozpuštěným ve vroucí vodě. Necháme péct asi hodinu a půl na 180 °C a přeléváme šťávou z masa každých deset minut.
Mezitím si nakrájíme omyté brambory ve slupce na čtvrtky, dáme je do sáčku a v misce připravíme marinádu. Olej smícháme s provensálským kořením, červenou paprikou, tymiánem a solí. Brambory v sáčku pořádně promneme s marinádou, aby obalila každý brambor. Brambory dáme na plech a přidáme do trouby k masu. Pečeme do změknutí. Hotovou roládu posypeme parmazánem a dáme zpět na dvě minuty do trouby, aby se sýr roztavil. Šťávu z pekáčku zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě a povaříme.
Poslední tip, trik či komentář