reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí rolka s parmazánovým závojem a tymiánovým pokušením

  • krůtí maso (nejlépe tmavé) 2 kg
  • parmazán (strouhaný) 4 lžíce
  • slanina 7 plátků
  • hořčice 1 lžíce
  • klobáska 1 kus
  • 4 kyselé okurky
  • 2 uvařená vejce
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý tymián (popř. lžíce sušeného) 5 snítek
  • sterilovaná paprika 1 balení
  • brambory 15 kusů
  • olej
  • sladká paprika 1 lžička
  • bujon (vývar)
  • provensálské koření
  • hladká mouka 1 lžíce

Plát krůtího masa naklepeme, osolíme, opepříme. Z jedné strany pomažeme hořčicí, prostředek poklademe slaninou, překrojenými vejci, okurkami, na plátky nakrájenou klobáskou a sterilovanou paprikou. Maso zavineme, ovážeme rolku nití, položíme do pekáčku, posypeme tymiánem a dáme péct na nejvyšší teplotu asi na deset minut. Když se zatáhne, podlijeme vývarem rozpuštěným ve vroucí vodě. Necháme péct asi hodinu a půl na 180 °C a přeléváme šťávou z masa každých deset minut.

Mezitím si nakrájíme omyté brambory ve slupce na čtvrtky, dáme je do sáčku a v misce připravíme marinádu. Olej smícháme s provensálským kořením, červenou paprikou, tymiánem a solí. Brambory v sáčku pořádně promneme s marinádou, aby obalila každý brambor. Brambory dáme na plech a přidáme do trouby k masu. Pečeme do změknutí. Hotovou roládu posypeme parmazánem a dáme zpět na dvě minuty do trouby, aby se sýr roztavil. Šťávu z pekáčku zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou ve vodě a povaříme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.