Suroviny
- vykostěná krůtí stehna
- cca 1 dcl krůtího vývaru
- cca 1 dcl smetany
- spařené a loupané mandle
- jíška
- máslo
- cibule
- 1 stroužek česneku
- kari koření
- čerstvý koriandr
- olivový olej
- sůl
- pepř
V pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme kousek másla a orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
Aby byl česnek jemnější, vyndáme z něj klíček a zbytek přidáme na pánev. Vykostěná stehna pokrájíme, osolíme, opepříme a orestujeme spolu s cibulí a česnekem. Posypeme kari, promícháme a zalijeme vývarem. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 20 minut, dokud maso nebude měkké.
Potom omáčku zahustíme hotovou jíškou, maso vyndáme stranou do misky a omáčku necháme ještě 10 minut povařit.
Přilijeme smetanu, promícháme a přecedíme. K masu přidáme nakrájené mandle a zalijeme ho přeceděnou omáčkou. Nandáme na talíř a posypeme čerstvým koriandrem.
Zdroj: KRŮTÍ STEHNA NA KARI S MANDLEMI; Teď vaří šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/naucte-se-recepty-z-kruty-od-zdenka-pohlreicha?special=758795 [On-line 01.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář