reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krůtí stehna na madeiře

  • 800 g krůtích stehen
    200 g slaniny (olivového oleje)
    250 g kořenové zeleniny
    200 g šalotky
    100 g višňové marmelády
    0,5 l madeiry
    0,5 l červeného vína
    300 ml drůbežího vývaru
    škrob
    rozmarýn
    tymián
    sůl
    bílý pepř

Na olivovém oleji nebo rozehřáté slanině opečeme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, přidáme šalotku, po chvíli i marmeládu a krátce orestujeme. Zalijeme madeirou, vínem, vývarem, přivedeme k varu a přidáme svazek čerstvých bylinek a na kostky nakrájená krůtí stehna, která jsme předem osolili a opepřili. Pod pokličkou dusíme tak dlouho, dokud maso nezměkne. Měkké maso vyjmeme, omáčku varem zredukujeme asi na polovinu a poté podle chuti dosolíme a dopepříme. Na závěr zahustíme trochou škrobu, který jsme rozmíchali ve studené vodě. Do hotové omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo. Servírujeme s rýží nebo bramborem.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/287-kruti-stehna-na-madeire/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.