Ingredience
- brambory 4 kusy
- čerstvé nebo mražené houby 1 hrst
- hladká mouka 2 lžíce
- smetana na vaření nebo ke šlehání 200 ml
- polévkové koření 1 dávka
- bobkový list 1 kus
- nové koření 3 kuličky
- celý pepř 5 kuliček
- čerstvý kopr 1 dávka
Do vody dáme uvařit oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, přidáme koření, po chvilce pokrájené houby a necháme vařit do změknutí. Mezitím si uvaříme vajíčko natvrdo. Když jsou brambory měkké, polévku zahustíme moukou dobře rozmíchanou ve smetaně. Povaříme dalších deset minut a polévku odstavíme. Přidáme lžičku octa a posekaný kopr (pokud nám chutná, můžeme ho už vařit s houbami a brambory). Na talíř dáme rozkrojené vajíčko, které přelijeme horkou polévkou a ozdobíme snítkou kopru, na talíři si můžeme dochutit octem.
Zdroj: Kulajda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kulajda-2 [On-line 05.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář