reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kulajda

Ingredience

  • brambory 4 kusy
  • čerstvé nebo mražené houby 1 hrst
  • hladká mouka 2 lžíce
  • smetana na vaření nebo ke šlehání 200 ml
  • polévkové koření 1 dávka
  • bobkový list 1 kus
  • nové koření 3 kuličky
  • celý pepř 5 kuliček
  • čerstvý kopr 1 dávka

Do vody dáme uvařit oloupané a na malé kousky nakrájené brambory, přidáme koření, po chvilce pokrájené houby a necháme vařit do změknutí. Mezitím si uvaříme vajíčko natvrdo. Když jsou brambory měkké, polévku zahustíme moukou dobře rozmíchanou ve smetaně. Povaříme dalších deset minut a polévku odstavíme. Přidáme lžičku octa a posekaný kopr (pokud nám chutná, můžeme ho už vařit s houbami a brambory). Na talíř dáme rozkrojené vajíčko, které přelijeme horkou polévkou a ozdobíme snítkou kopru, na talíři si můžeme dochutit octem.

Zdroj: Kulajda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kulajda-2 [On-line 05.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.