Suroviny
- čerstvé houby 200 g
- brambory 3 ks
- pepř
- hladká mouka 3 lžíce
- smetana ke šlehání 250 ml
- máslo 3 lžíce
- kuřecí vývar
- ocet 4 lžíce
- kopr 1 svazek
- vejce 5 ks
- cukr 1 špetka
- sůl
Připravíme jíšku, přidáme vývar a nakrájené brambory, ochutíme solí a pepřem. Čerstvé houby očistíme a orestujeme na másle, přidáme do polévky. Pokud máme houby sušené, namočíme je. Vaříme, dokud nejsou brambory a houby měkké. Nakonec přidáme smetanu a ocet a přivedeme k varu. Pokud je třeba, přidáme trochu cukru. Dobře promícháme, polévku odstavíme a nakonec přidáme kopr.
Zdroj: Kulajda; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kulajda-4 [On-line 23.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář