reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřové kotlety ve smetanové omáčce

Suroviny

  • kotlety 5 ks
  • zakysaná smetana 240 ml
  • zeleninový vývar 180 ml
  • máslo 45 g
  • cibule 1 ks
  • česnek
  • sladká paprika
  • čerstvá šalvěj
  • brambory 1 kg
  • kmín
  • sůl

Na pánvi zpěníme máslo a zasypeme je česnekem a cibulí, orestujeme a dáme z pánve stranou. Na pánev dáme kotlety, které opečeme dozlatova a pak k nim vrátíme cibuli a česnek. Vše zalijeme zeleninovým vývarem. Pánev přikryjeme pokličkou a na mírném plamenu vše hodinu dusíme. Kotlety dáme stranou a omáčku zredukujeme na polovinu, přidáme do ní zakysanou smetanu, papriku a šalvěj. Vše zamícháme a prohřejeme. Kotlety podáváme zalité krémovou smetanovou omáčkou.

Brambory omyjeme a důkladně očistíme kartáčkem nebo hrubou stranou houbičky a pokrájíme na měsíčky.Troubu si předehřejeme cca na 200 °C. Na plech nalijeme olej a poklademe čtvrtky brambor tak, aby se nedotýkaly. Posypeme lehce kmínem a osolíme. Plech vložíme do trouby a brambory pečeme 20 – 30 minut, dokud nezměknou a nezezlátnou.

Zdroj: Vepřové kotlety ve smetanové omáčce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-kotlety-ve-smetanove-omacce  [On-line 23.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.