reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kulajda se ztraceným vejcem

  • 0,2 kg čerstvých nebo mražených hub
    0,2 kg brambor
    0,1 kg cibule
    2 pl octa
    0,1 kg mouky
    0,25 kg másla
    1 čerstvý kopr
    1l drůbežího nebo zeleninového bujonu
    5 vajec
    0,3 l smetany
    0,1 l oleje
    sůl, kmín

Zastřené neboli ztracené vejce

  • 1 vejce

Brambory nakrájíme na kostky, dáme do hrnce s vodou, osolíme, přidáme kmín a vaříme je do poloměkka.
Z másla a hladké mouky připravíme v malém hrnci světlou zásmažku, kterou později zahustíme polévku.
Na tuku v hrnci orestujeme houby společně s cibulí, zastříkneme octem a zalijeme vývarem.
Krátce povaříme, zahustíme zásmažkou a vaříme další půl hodiny. Do provařené polévky přidáme brambory a dochutíme solí a pepřem. Na závěr zjemníme smetanou a přidáme nasekaný kopr.

Do menšího hrnce dáme na dno vodu, kterou osolíme a přivedeme k mírnému varu. V tento okamžik do vody opatrně vyklepneme vejce a na mírném ohni vejce do té doby, než ztuhne bílek a žloutek zůstane tekutý. Takto vařené vejce ihned servírujeme nebo zchladíme ve studené vodě a uložíme pro pozdější konzumaci.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/373-kulajda-se-ztracenym-vejcem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.