Pro 4 osoby si připravíme:
- 1 hlávkový salát
- 350 g mletého vepřového masa
- 350 g mletého hovězího masa
- 3 lžíce rajského protlaku
- 80 g sezamových semínek
- 1 bílek
- 1-2 lžíce hladké mouky
- bílý mletý pepř, sůl
- olej na smažení
- 1 svazek ředkviček
Hlávkový salát opereme pod studenou tekoucí vodou, rozebereme na jednotlivé listy a necháme okapat. Pak ho uložíme do chladničky.
Mleté vepřové a hovězí maso promícháme, přilijeme zhruba 100 ml vody a důkladně propracujeme, aby se obě masa dobře spojila na hladkou hmotu. Přidáme rajský protlak, polovinu sezamových semínek, bílek, bílý mletý pepř, sůl a promícháme. Podle potřeby přidáme jednu nebo dvě lžíce hladké mouky.
Z masové směsi tvoříme malé kuličky, které dozlatova osmažíme na rozpáleném oleji. Hotové přendáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Pak kuličky obalíme ve zbylých sezamových semínkách.
Na talíře rozdělíme salát, masové kuličky a nakrájené ředkvičky. Podáváme např. s hořčičným dipem.
Doba přípravy asi 50 minut.
1 porce přibližně 1740 kJ/415 kcal.
Poslední tip, trik či komentář