Na 4 porce potřebujeme:
- 4 ks kuřecích prsou,
- 1 l kuřecího vývaru,
- hladkou mouku,
- máslo,
- 2 ks velké cibule,
- 1ks celeru,
- čerstvý tymián a rozmarýn,
- smetanu,
- celý černý pepř,
- bobkový list,
- nové koření
Kuřecí prsa ochutíme solí a pepřem a opečeme na pánvi na másle dozlatova. V kastrolu na másle zpěníme překrájený celer a cibuli. Přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme kuřecím vývarem, přidáme bylinky svázané provázkem dohromady a divoké koření zavázané v utěrce. Uvedeme do varu, stáhneme teplotu a vložíme opečená kuřecí prsa. Přidáme trochu smetany a pomalu vaříme, dokud nejsou kuřecí prsa měkká. Hotová kuřecí prsa vyndáme spolu s bylinkami a kořením a omáčku umixujeme, zředíme smetanou a dochutíme solí a pepřem a přecedíme přes jemný cedník zpět na kuřata.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kuratko-s-celerovou-omackou-26-10-2010.html
Poslední tip, trik či komentář