Ingredience
- kuřecí stehna 5 kusů
- slanina nebo špek 200 g
- cibule 1 kus
- bobkový list 2 kusy
- jalovec 5 kuliček
- celý pepř 5 kuliček
- tymián 1 dávka
- koření na divočinu nebo zeleninové koření apod. 1 dávka
- rýže 500 g
- kus másla 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
Na pánvičce si nejprve lehce orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli s divokým kořením a slaninou. Když se slanina vypeče a koření rozvoní, obsah pánve stejnoměrně vyklopíme na okořeněná a osolená stehna v pečicí nádobě, podlijeme vodou nebo vývarem a necháme dusit v předehřáté troubě doměkka. Když je jídlo hotové, vyjmeme koření a doděláme šťávu. Toto jídlo nejlépe chutná s dušenou rýží, kterou si mezitím připravíme.
Zdroj: Kuře a la bažant; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kure-la-bazant [On-line 22.11.2013]
Poslední tip, trik či komentář