- 4 kuřecí stehna
125 g anglické slaniny
125 g slaniny
250 g cibule
100 g rybízové marmelády
0,7 l červeného vína
250 ml kuřecího vývaru
celý pepř
nové koření
bobkový list
cukr
pepř
sůl
na šťouchané brambory:
- 1 kg brambor
1-2 svazky mladé cibulky
300 ml smetany
150 g másla
sůl
bílý pepř
Kuřecí stehenní řízky zlehka naklepeme, osolíme, poklademe je plátky anglické slaniny, stočíme do rolády a převážeme provázkem. Na kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme a na ní opečeme nakrájenou cibuli. Přidáme marmeládu, koření, krátce orestujeme, přisypeme špetku cukru a poté už přijde na řadu maso. Vše zalijeme vínem a vývarem a pod pokličkou dusíme aspoň půl hodiny, dokud maso nezměkne. Poté ho vyjmeme a po zchladnutí zbavíme provázku. Omáčku prudkým varem zredukujeme asi na třetinu, scedíme ji a podle chuti můžeme dosolit či dopepřit. Je-li omáčka řídká, zahustíme ji trochou škrobu rozmíchaného ve studené vodě. V hotové omáčce prohřejeme masové rolády, které podáváme nakrájené, nejlépe se šťouchanými bramborami s jarní cibulkou. Ty připravíme takto: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a do brambor přidáme rozpuštěné máslo, teplou smetanu, sůl, bílý pepř, nasekanou jarní cibulku, buď syrovou nebo ji můžeme podle chuti orestovat na másle. Vše důkladně rozšťoucháme.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/330-kure-a-la-bazant-se-stouchanymi-bramborami/
Poslední tip, trik či komentář