reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře à la bažant se šťouchanými bramborami

  • 4 kuřecí stehna
    125 g anglické slaniny
    125 g slaniny
    250 g cibule
    100 g rybízové marmelády
    0,7 l červeného vína
    250 ml kuřecího vývaru
    celý pepř
    nové koření
    bobkový list
    cukr
    pepř
    sůl

na šťouchané brambory:

  • 1 kg brambor
    1-2 svazky mladé cibulky
    300 ml smetany
    150 g másla
    sůl
    bílý pepř

Kuřecí stehenní řízky zlehka naklepeme, osolíme, poklademe je plátky anglické slaniny, stočíme do rolády a převážeme provázkem. Na kostičky nakrájenou slaninu vyškvaříme a na ní opečeme nakrájenou cibuli. Přidáme marmeládu, koření, krátce orestujeme, přisypeme špetku cukru a poté už přijde na řadu maso. Vše zalijeme vínem a vývarem a pod pokličkou dusíme aspoň půl hodiny, dokud maso nezměkne. Poté ho vyjmeme a po zchladnutí zbavíme provázku. Omáčku prudkým varem zredukujeme asi na třetinu, scedíme ji a podle chuti můžeme dosolit či dopepřit. Je-li omáčka řídká, zahustíme ji trochou škrobu rozmíchaného ve studené vodě. V hotové omáčce prohřejeme masové rolády, které podáváme nakrájené, nejlépe se šťouchanými bramborami s jarní cibulkou. Ty připravíme takto: Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a do brambor přidáme rozpuštěné máslo, teplou smetanu, sůl, bílý pepř, nasekanou jarní cibulku, buď syrovou nebo ji můžeme podle chuti orestovat na másle. Vše důkladně rozšťoucháme.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/330-kure-a-la-bazant-se-stouchanymi-bramborami/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.