Potřebujeme:
- 400 g kuřecího stehenního masa
- 1 lžíce vína šao-sing
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžíce máčeného škrobu
- 3 lžíce oleje
- 1 vejce
- 1 menší pórek
- 1 cibuli
- 1 kapii
- wei-su
- cukr
- chilli papričky
- sůl
Vykostěné kuřecí maso nakrájené na kostičky promícháme s vejcem, máčeným škrobem, solí a na půl hodiny necháme v chladnu odležet. Maso vložíme do rozpáleného oleje a za stálého míchání zprudka osmažíme. Maso a olej slejeme a na zbytku oleje opečeme zeleninu pokrájenou na kostičky. Zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, chilli papriček, vína, wei su, cukru a škrobu, přidáme maso a prohřejeme. Podáváme s rýží.
Zdroj: Kuře La’c; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kure-la-c-16-4.html [On-line 17.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář