reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře pečené na víně

4−6 porcí

Lehká nedělní drůbež v zeleninovo-houbovém hávu zachutná celé rodině.

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 200 g másla
  • 1 malá cibule
  • 300 g žampionů
  • 300 ml bílého vína
  • 300 ml masového vývaru
  • 4 stroužky česneku
  • 300 g rajčat,
  • plocholistá petržel
  • 50 ml koňaku nebo brandy
  • 2 citrony

Šťouchané brambory

  • 800 g brambor
  • 50 g másla
  • sůl
  • pažitka

Porce kuřete osolíme a opepříme. Na přepuštěném másle opečeme kuře kůží dolů a vyjmeme.

Ve výpeku opečeme cibuli, žampiony a orestujeme, podlijeme vínem a vývarem. Chvilku podusíme.

Rajčata nakrájíme na osminky, odstraníme z nich semínka. Přidáme k žampionům spolu s česnekem nakrájeným na plátky a sekanou petrželkou.

Kuře naskládáme do pekáče, zakápneme koňakem nebo brandy, pokapeme citronem a poklademe zeleninovo-houbovou směsí. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 15−20 minut.

Podáváme se šťouchanými brambory s máslem, solí a pažitkou.

Zdroj: Kuře pečené na víně; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1008 [On-line 8.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.