reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře po etiopsku

Potřebujeme:

  • 1 kuře,
  • 1 kg cibule,
  • 4 vejce vařená natvrdo,
  • 1 rajský protlak,
  • 8 stroužků česneku,
  • 3 cm čerstvého zázvoru,
  • 3 lžíce pálivé papriky,
  • 2 lžíce másla,
  • 2 dcl oleje,
  • citrón,
  • sůl, pepř

Do hrnce dáme nakrájenou cibuli, přidáme máslo a restujeme dozlatova. Přidáme pálivou papriku, přilijeme olej a dále restujeme. Kuře naporcujeme, sundáme kůži a pokapeme citrónem. Do omáčky přidáme protlak, prolisovaný česnek a nastrouháme zázvor. Promícháme a provařujeme dalších 15 minut.

Omáčku opepříme, vložíme porce kuřete a vaříme asi 20 minut. Nakonec přilijeme vodu a osolíme. Vařená vejce nakrojíme, dáme do omáčky a zamícháme, aby se omáčka dostala i do vajec.

Podáváme s chlebem.

Zdroj: Kuře po etiopsku; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kure-po-etiopsku.html [On-line 10.01.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.