reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí galantina

  • 500 g kuřecích prsíček

na fáš:

  • 250 g mletého bůčku
    200 g šunky
    200 g slaniny
    50 g drůbežích jater
    100 g žampionů
    petrželka
    200 ml smetany
    koňak
    muškátový květ
    sůl
    pepř

Nejdříve si připravíme takzvanou fáš: Do vyšlehaného mletého bůčku postupně zašleháváme sůl, pepř, trochu muškátového květu, koňak a smetanu. Pak přimícháme na kostičky nakrájenou šunku, slaninu a játra, blanšírované kousky žampionů, sekanou petrželku, důkladně promícháme a fáš je hotová. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a rozklepeme. Pak z nich na potravinářské fólii vytvoříme celistvý plát, který přes další fólii sklepeme dohromady a navrstvíme na něj fáš. Maso i s fólií smotáme do úhledného válečku, konce zavážeme provázkem a dáme do pekáče. Podlijeme trochou vody a dusíme v troubě asi hodinu při 120 stupních.
Poté se galantina musí chladit nejméně 2 hodiny, aby ztuhla. Teprve potom z ní odstraníme potravinářskou fólii nebo alobal a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky. Ty pak servírujeme na mísu a ozdobíme zeleninou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/117-kureci-galantina/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.