reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šneci po provensálsku

  • 1 kg dušených šneků
    200 g šunky
    strouhanka
    párátka
    olej na osmažení (nejlépe slunečnicový)

na těstíčko:

  • 3 vejce
    100 ml mléka
    2 dcl vína
    cca 400 g hl. mouky
    200 g tvrdého sýra
    petržel
    pažitka
    bílý pepř
    sůl

Podušené šneky (postup přípravy naleznete u receptu na gratinované šneky) obalíme v proužku šunky, propíchneme párátkem a namočíme v těstíčku, které vymícháme z rozšlehaných vajec, mléka, vína, špetky soli a pepře, nasekané pažitky a petrželky, hladké mouky a nastrouhaného sýra. Na závěr šneky obalíme v nahrubo mleté strouhance a necháme je v chladu. Smažíme až těsně před podáváním, aby byli krásně křupaví. Servírujeme po šesti kusech a doplníme listovými saláty, pečivem a případně dozdobíme petrželkou.

Pokud všechny dušené šneky nespotřebujeme, je možné je uložit v mrazničce na pozdější použití.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/105-sneci-po-provensalsku/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.