reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí jatýrka na majoránce

  • kuřecí játra 500 g
  • suché bílé víno 100 ml
  • smetana ke šlehání 200 ml
  • cibule, nakrájená najemno 1 ks
  • menší jablko, nakrájené na kostičky 1 ks
  • lístky čerstvé majoránky 6 snítek
  • česnek, nasekaný najemno 1 stroužek
  • kousek másla
  • extra panenský olivový olej
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • opečené pečivo k podávání 4 plátky

Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

Játra očistěte a rozdělte na menší kousky.

V pánvi na rozpáleném oleji je opečte, počítejte 2–3 minuty z každé strany. Po otočení je osolte a opepřete.

V této fázi k nim přidejte cibulku, jablko, lístky majoránky a česnek. Krátce opečte. Játra z pánve vyndejte a na chvilku odložte stranou.

Do pánve přilejte víno, přidejte máslo a krátce povařte. Přilejte smetanu, vraťte játra do pánve a ještě krátce prohřejte.

V pánvi na troše olivového oleje opečte toasty.

Játra rozdělte na talíře a podávejte je s opečeným toastem.

Zdroj: Kuřecí jatýrka na majoránce; TV Prima, http://www.iprima.cz/varicelecesko/recepty/kureci-jatyrka-na-majorance [on-line 16.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.