- kuřecí játra 500 g
- suché bílé víno 100 ml
- smetana ke šlehání 200 ml
- cibule, nakrájená najemno 1 ks
- menší jablko, nakrájené na kostičky 1 ks
- lístky čerstvé majoránky 6 snítek
- česnek, nasekaný najemno 1 stroužek
- kousek másla
- extra panenský olivový olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- opečené pečivo k podávání 4 plátky
Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem
Játra očistěte a rozdělte na menší kousky.
V pánvi na rozpáleném oleji je opečte, počítejte 2–3 minuty z každé strany. Po otočení je osolte a opepřete.
V této fázi k nim přidejte cibulku, jablko, lístky majoránky a česnek. Krátce opečte. Játra z pánve vyndejte a na chvilku odložte stranou.
Do pánve přilejte víno, přidejte máslo a krátce povařte. Přilejte smetanu, vraťte játra do pánve a ještě krátce prohřejte.
V pánvi na troše olivového oleje opečte toasty.
Játra rozdělte na talíře a podávejte je s opečeným toastem.
Poslední tip, trik či komentář