- 500 g kuřecích prsou
- 500 g vepřové panenky
- 10 plátků šunky
- 10 plátků sýru Eidam
- 1 plechovka žampionů
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 200 g sýru Niva
- 1 vejce
- mléko
- strouhanka
- hladká mouka (na trojobal)
- provensálské koření
- sůl
- pepř
Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, naklepeme a ochutíme solí, pepřem a trochou provensálského koření. Poklademe sýrem a šunkou. Maso zatočíme do válečku, obalíme v trojobalu a usmažíme. Z kuřecích prsou uděláme kapsu, kterou naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánev dáme pokrájenou anglickou slaninu, cibulku a žampiony. Orestujeme a přidáme na kostičky nakrájenou Nivu. Směsí naplníme kapsu. Opečeme na pánvi a dáme do trouby zapéct. Do výpeku přidáme trochu másla, zaprášíme hladkou moukou a podlijeme trochou vývaru. Vznikne sosík na přelití kuřecího masa. Na talíř dáme do kříže dva druhy masa a opékané brambory s rýží. Můžeme podávat s různými druhy omáček.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/talir-dvou-chodu [On-line 10.12.2010]
Poslední tip, trik či komentář