reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí kapsa a panenka v trojobalu – talíř dvou chodů

  • 500 g kuřecích prsou
  • 500 g vepřové panenky
  • 10 plátků šunky
  • 10 plátků sýru Eidam
  • 1 plechovka žampionů
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 200 g sýru Niva
  • 1 vejce
  • mléko
  • strouhanka
  • hladká mouka (na trojobal)
  • provensálské koření
  • sůl
  • pepř

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, naklepeme a ochutíme solí, pepřem a trochou provensálského koření. Poklademe sýrem a šunkou. Maso zatočíme do válečku, obalíme v trojobalu a usmažíme. Z kuřecích prsou uděláme kapsu, kterou naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánev dáme pokrájenou anglickou slaninu, cibulku a žampiony. Orestujeme a přidáme na kostičky nakrájenou Nivu. Směsí naplníme kapsu. Opečeme na pánvi a dáme do trouby zapéct. Do výpeku přidáme trochu másla, zaprášíme hladkou moukou a podlijeme trochou vývaru. Vznikne sosík na přelití kuřecího masa. Na talíř dáme do kříže dva druhy masa a opékané brambory s rýží. Můžeme podávat s různými druhy omáček.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/talir-dvou-chodu [On-line 10.12.2010]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.