- 1/2 kg kuřecího masa
- 1 bujon kuřecí
- 1/2 mrkve
- hrst mrazené kukuřice
- sůl, pepř, špetka muškátového oříšku
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
Půl kilogramu kuřecího masa nakrájíme na drobné kousky, vložíme do vody a vaříme. Přidáme kostku kuřecího (slepičího) bujonu pro krásné zabarvení a vaříme, dokud maso není měkké. Pak je rozmixujeme v krém a dáme opět vařit. Zahustíme moukou nebo tzv. americkou jíškou. Na pánvičce na másle orestujeme nadrobno nakrájenou mrkev a mrazenou kukuřici, obé vložíme do vroucího krému a necháme asi minutu povařit. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-krem [On-line 25.5.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář