Suroviny
- kuřecí prsa 2 ks
- nastrouhaný zázvor 1 lžička
- rozdrcené stroužky česneku 2 ks
- světlá sójová omáčka 2 lžíce
- rybí omáčka 2 lžičky
- čirý med 1 lžíce
Satajská omáčka
- křupavá arašídová pomazánka 6 lžic
- čerstvá chilli papička 1 ks
- šťáva z limetky 1 ks
- kokosové mléko 4 lžíce
- rýže basmati 5-10 snítek
Všechny ingredience na satajskou omáčku vložíme do mixéru, vytvoříme hladkou směs, ochutnáme, ev. přidáme trošku soli nebo limetkové šťávy. Hotovou omáčku vložíme do mísy, přikryjeme a odložíme stranou.
Kuře rozkrájíme na silnější proužky, všechny přísady na marinádu dáme do větší mísy a důkladně promícháme, proužky masa vložíme do této mísy a maso necháme alespoň půl hodiny marinovat. Poté namočíme špejle do vody, aby se při pečení nespálily, a pečeme v troubě na 200 stupňů na grilovací mřížce nebo na pekáči.
Tři hrníčky basmati rýže propláchneme důkladně vodou, dokud není čirá. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou v poměru 1 šálek na 1,5 šálku vody. Přivedeme k varu, jakmile začne voda vřít, plotnu vypneme nebo necháme na nejmenší stupeň a vaříme pod pokličkou 20 minut.
Zdroj: Kuřecí maso po satajsku s arašídovou omáčkou a rýží basmati; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-maso-po-satajsku-s-arasidovou-omackou-ryzi-basmati [On-line 21.01.2017]
Poslední tip, trik či komentář