reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí maso po satajsku s arašídovou omáčkou a rýží basmati

Suroviny

  • kuřecí prsa 2 ks
  • nastrouhaný zázvor 1 lžička
  • rozdrcené stroužky česneku 2 ks
  • světlá sójová omáčka 2 lžíce
  • rybí omáčka 2 lžičky
  • čirý med 1 lžíce

Satajská omáčka

  • křupavá arašídová pomazánka 6 lžic
  • čerstvá chilli papička 1 ks
  • šťáva z limetky 1 ks
  • kokosové mléko 4 lžíce
  • rýže basmati 5-10 snítek

Všechny ingredience na satajskou omáčku vložíme do mixéru, vytvoříme hladkou směs, ochutnáme, ev. přidáme trošku soli nebo limetkové šťávy. Hotovou omáčku vložíme do mísy, přikryjeme a odložíme stranou.
Kuře rozkrájíme na silnější proužky, všechny přísady na marinádu dáme do větší mísy a důkladně promícháme, proužky masa vložíme do této mísy a maso necháme alespoň půl hodiny marinovat. Poté namočíme špejle do vody, aby se při pečení nespálily, a pečeme v troubě na 200 stupňů na grilovací mřížce nebo na pekáči.
Tři hrníčky basmati rýže propláchneme důkladně vodou, dokud není čirá. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou v poměru 1 šálek na 1,5 šálku vody. Přivedeme k varu, jakmile začne voda vřít, plotnu vypneme nebo necháme na nejmenší stupeň a vaříme pod pokličkou 20 minut.

Zdroj: Kuřecí maso po satajsku s arašídovou omáčkou a rýží basmati; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-maso-po-satajsku-s-arasidovou-omackou-ryzi-basmati  [On-line 21.01.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.