Suroviny
Miniroládky:
- kuřecí prsa 1200 g
- anglická slanina 100 g
- sušené švetky
- sůl 1 l
- mletý pepř
- olej
- vývar 500 ml
- cibulka 1 ks
- hladká mouka nebo jíška na zahuštění sosu
Bramborová kaše:
- brambory 1 kg
- kus másla
- mletý kmín 1 špetka
- mléko 500 ml
- sůl
Kuřecí prsa rozkrojíme na plát, který naklepeme, osolíme a opepříme.Masopoklademe slaninou a švestkami, svineme a převážeme provázkem. Do pekáče nalijeme trochu oleje a posypeme ho krájenou cibulkou, naskládáme rolády a dáme péct vše najednou. Podlijeme vývarem nebo vodou. Výpek zahustíme a povaříme, můžeme zjemnit smetanou. Podáváme za tepla s kaší nebo i za studena jako součást obložené mísy nebo nářezu.
Bramborová kaše:Brambory oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, dáme do osolené vody se špetkou mletého kmínu a vaříme přibližně 30 minut. Když jsou brambory měkké, vodu slijeme, přidáme máslo a rozšťoucháme, nebo šleháme ručním šlehačem, a přitom přiléváme horké mléko. Pokračujeme, dokud není kaše hladká. Při podávání můžeme ještě zjemnit plátkem másla.
Zdroj: Kuřecí miniroládky s bramborovou kaší; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-miniroladky-s-bramborovou-kasi [On-line 01.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář