Ingredience
- spodní kuřecí stehna 10 kusů
- hrnek rýže 5 dávek
- hrnek kuřecího vývaru 10 dávek
- cherry rajčátka nebo 1 plechovka loupaná rajčata 250 g
- cibule (může být červená) 2 kusy
- menší cuketa (nemusí být) 1 kus
- česnek 5 stroužků
- sůl 1 špetka
- šafrán 1 špetka
- chilli koření nebo čerstvá paprička 1 dávka
- koření „kuře 7 bylin“ 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- červená paprika 2 kusy
- žlutá paprika 1 kus
- limetka 2 kusy
1. Kuřecí stehna zbavíme kůže, osolíme, okořeníme a poklademe na pánev s rozpáleným olivovým olejem. Otáčíme po všech stranách zhruba 10-15 minut, aby se nám stehna pěkně zatáhla a částečně opekla. Poté dáme stranou a na pánvi dvě minuty orestujeme papriky na silnější proužky s prolisovaným česnekem, k nimž přidáme přepůlená rajčátka. Ještě asi 3 minuty opékáme a opět vyndáme z pánve.
2. Syrovou propláchnutou rýži a pokrájenou cibulku orestujeme, necháme zesklovatět, okořeníme šafránem, solí a pepřem, poté zalijeme vývarem (celkem ho máme asi 1 a půl až dva litry). Přidáme orestovaná stehna a dusíme na otevřené pánvi.
3. Jakmile se tekutina téměř vyvaří, tak přidáme orestovanou zeleninovou směs s česnekem a necháme spolu s rýží a masem na mírném ohni dosucha dodusit. Pozor! Hlídáme, aby se nám rýže nepřichytla. Hotové zakápneme a ozdobíme limetkou, která pokrmu dodá čerstvou chuť.
Zdroj: Kuřecí paella; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-paella [On-line 19.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář