- kuřecí skelet
- 3 mrkve
- 1 petržel
- 1 celer
- 1 cibule
- nové koření
- bobkový list
- cca 125 g kuřecích jater
- 1–2 vejce
- strouhanka (na zahuštění)
- petrželka či pažitka
- sůl
- vegeta
- nudle
- bylinky – na ozdobu
Kuřecí skelet vložíme do studené vody, kterou přivedeme do varu. Pak snížíme teplotu, přidáme nastrouhanou zeleninu, vegetu, koření a pozvolna vaříme. Mezitím rozmixujeme játra, vejce a strouhanku s bylinkami. Na závěr vaření přes síto pasírujeme do vroucí polévky. Nudle uvaříme zvlášť a na úplném konci přidáme do polévky. Nalijeme do misek, ozdobíme a servírujeme.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-polevka-s-jatrovymi-nocky [On-line 14.6.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář