Suroviny:
- kuřecí prsa s kůží
- čerstvé houby dle vlastního výběru
- toastový chléb
- cibule
- plátky slaniny
- červené víno
- máslo
- rajčatový protlak
- cukr
- kuřecí vývar
- olivový olej
- sůl, pepř
- petrželka
Kuřecí prsa z obou stran osolíme a opepříme a na olivovém oleji opečeme, nejprve kůží dolů. Mezitím v kastrůlku opečeme nasekanou cibulku a nakrájenou slaninu, přihodíme k ní čerstvé houby. Dochutíme pepřem a necháme orestovat. Plátky toastového chleba zbavíme kůrky a v pánvi u kuřecích prsou je opečeme do zlata, ještě teplé je obalíme v nasekané petrželce. Vyndáme také opečená kuřecí prsa a necháme je stranou oddechnout. Do stejné pánve, kde se restovalo kuře, nalijeme asi tak 2 dl červeného vína a necháme vyvařit.
Vedle v kastrůlku rozehřejeme kousek másla a vmícháme k němu lžíci rajčatového protlaku. Přisypeme také lžíci cukru, zalijeme troškou kuřecího vývaru a povaříme. Jakmile je víno odvařené, přilijeme do něj také trošku vývaru, promícháme a celé vlijeme do kastrůlku s rajčatovým protlakem. Podle chuti dosolíme a přidáme pepř. Omáčku stáhneme z tepla a vhodíme do ní kousek másla. Promícháme.
Na talíř naservírujeme opečené plátky toastového chleba, vedle položíme kuřecí prsa a omáčku z červeného vína nalijeme kolem. Přidáme hromádku orestovaných hub se slaninkou.
Zdroj: Kuřecí prsa na červeném víně; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-recepty-z-1-dilu-krok-za-krokem [On-line 22.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář