Ingredience:
- 4 ks kuřecích prsou, nejlépe s kůží
- 100 ml rostlinného oleje
- 200 ml suchého bílého vína
- 150 ml kuřecího vývaru
- 150 ml smetany ke šlehání
- 20 g másla
- 2 snítky čerstvého tymiánu
- čerstvě nasekaná pažitka 1 lžička
- sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- 250 g vaječných těstovin (nejlépe tagliatelle)
Kuřecí prsa osolíme a opepříme a dáme vařit vodu na těstoviny. Rozpálíme pánev, opékáme prsa a pravidelně otáčíme cca deset minut. Hotové maso vyndáme a do základu přidáme trochu bílého vína, které necháme odpařit; následně přidáme vývar, zredukujeme asi na polovinu a přidáme smetanu, dosolíme, dopepříme.Těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme a přendáme do hrnce s poklicí. Do omáčky na závěr přidáme pažitku, kuřecí maso a po krátkém prohřátí servírujeme na talíře.
Zdroj: Kuřecí prsa na pažitce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-prsa-na-pazitce [On-line 22.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář