Ingredience
- brambory 1500 g
- mléko 200 ml
- máslo 2 lžíce
- kuřecí prsa 700 g
- niva 50 g
- cibule 1 kus
- slanina 100 g
- naložené brusinky 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
1. Na maso budeme potřebovat alobal. Na každou porci dáme osolené a opepřené kuřecí maso, na které položíme plátky slaniny, jež navrchu posypeme rozdrobenou nivou a kroužky cibule. Zabalíme a dáme do trouby. Pečeme na 180 stupňů asi půl hodiny, ke konci otevřeme a necháme opéct. Servírujeme bez alobalu, na talíři pouze přelijeme šťávou z masa. K jídlu podáváme naložené brusinky.
2. Zatímco se maso peče, připravíme si kaši. Brambory očistíme, nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme, přidáme horké mléko s máslem, případně dosolíme. Rozmixujeme.
Zdroj: Kuřecí prsa v alobalu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-prsa-v-alobalu [On-line 15.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář