- 500 g kuřecích prsíček
100 g parmské šunky
čerstvé bylinky (majoránka, oregano, bazalka)
slunečnicový olej
sůl
pepř
na šťouchané brambory:
- 500 g brambor
100 g másla
cca 100 ml smetany
3 mladé cibulky
sůl
bílý pepř
Kuřecí prsíčka překrojíme napůl, osolíme, opepříme, zasypeme čerstvými nasekanými bylinkami, obalíme v plátku parmské šunky a naskládáme do pekáče. Zlehka zalijeme olejem a necháme minimálně hodinu marinovat v lednici. Poté upečeme v troubě při 190 až 200°C do zlatova, což trvá zhruba 10 minut. Mezitím si připravíme přílohu.
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme a do brambor přidáme rozpuštěné máslo, teplou smetanu, sůl, bílý pepř, nasekanou jarní cibulku, důkladně rozšťoucháme a podáváme. Dětem pro radost můžeme servírovat vytvarované a ozdobené kousky zeleniny.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/165-kureci-prsa-v-parmske-sunce-se-stouchanymi-bramborami/
Poslední tip, trik či komentář