Potřebujeme:
- 3 kuřecí prsa,
- 2 dcl piva,
- 200 g hladké mouky,
- 2 lžíce solamylu,
- 2 žloutky,
- 2 bílky,
- olej, sůl
Na sladkokyselou omáčku:
- 1/2 lžíce rajského protlaku
- 200–300 ml kuřecího vývaru,
- 1 papriku,
- 1 mrkev,
- ananasový kompot včetně šťávy,
- bambusové výhonky,
- mungo výhonky,
- 1 lžíci octa,
- 1,5 lžíce sójové omáčky,
- 2 lžičky škrobu, trochu vody,
- 1,5 lžíce cukru,
- olej
Žloutky smícháme s pivem, moukou, solamylem, solí a nakonec přidáme vyšlehaný sníh. Maso nakrájíme na 2cm kousky a osolíme. Obalíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.
Na oleji orestujeme mrkev, papriku, rajský protlak, přidáme cukr a zalijeme vývarem a přilijeme kompotovaný ananas i se šťávou. Přihodíme bambusové a mungo výhonky. Škrob rozmícháme ve vodě a omáčku zahustíme a provaříme, přidáme sójovou omáčku.
Jako přílohu podáváme basmati rýži.
Zdroj: Kuřecí prsa v pivním těstíčku s omáčkou; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/kureci-prsa-v-pivnim-testicku-se-sladkokyselou-omackou.html [On-line 06.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář