Ingredience:
- 5 x kuřecí prsa
- 100 g sušených švestek
- 100 g anglické slaniny
- 1 červená cibule
- olej
- 2 lžíce hladké mouky
- čerstvá bazalka
- 1 kg brambor
- koření na americké brambory
- pepř a sůl
1. Kuřecí prsa upravíme na jednotlivé steaky a maso osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno a na troše oleje osmahneme na pánvi. Maso také orestujeme, aby se zatáhlo, na závěr lehce poprášíme dvěma lžícemi hladké mouky a krátce zarestujeme. Zatáhlé maso pokryjeme slaninou, přidáme čerstvou bazalku, přidáme půl sáčku sušených švestek (cca 100 g) a vše podlijeme dvěma deci vody a přiklopíme pokličkou. Přendáme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a necháme dělat asi půl hodiny. Po upečení maso vyndáme, šťávu slijeme do vysoké nádoby a ponorným mixerem dohladka rozmixujeme.
2. Brambory umyjeme, nakrájíme na měsíčky, lehce osolíme a přidáme koření na americké brambory. Promneme a dáme na pečící papír na plech do trouby, kde pečeme 30 až 40 minut při 220 stupních.
Zdroj: Kuřecí prsa ve švestkové omáčce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-prsa-ve-svestkove-omacce [On-line 19.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář