reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí prsa ve švestkové omáčce

Ingredience:

  • 5 x kuřecí prsa
  • 100 g sušených švestek
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 červená cibule
  • olej
  • 2 lžíce hladké mouky
  • čerstvá bazalka
  • 1 kg brambor
  • koření na americké brambory
  • pepř a sůl

1. Kuřecí prsa upravíme na jednotlivé steaky a maso osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno a na troše oleje osmahneme na pánvi. Maso také orestujeme, aby se zatáhlo, na závěr lehce poprášíme dvěma lžícemi hladké mouky a krátce zarestujeme. Zatáhlé maso pokryjeme slaninou, přidáme čerstvou bazalku, přidáme půl sáčku sušených švestek (cca 100 g) a vše podlijeme dvěma deci vody a přiklopíme pokličkou. Přendáme do trouby vyhřáté na 220 stupňů a necháme dělat asi půl hodiny. Po upečení maso vyndáme, šťávu slijeme do vysoké nádoby a ponorným mixerem dohladka rozmixujeme.

2. Brambory umyjeme, nakrájíme na měsíčky, lehce osolíme a přidáme koření na americké brambory. Promneme a dáme na pečící papír na plech do trouby, kde pečeme 30 až 40 minut při 220 stupních.

Zdroj: Kuřecí prsa ve švestkové omáčce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-prsa-ve-svestkove-omacce [On-line 19.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.