Potřebujeme:
- 600g kuřecích prsíček Supreme – kukuřičná s kostí,
- 100g hlívy ústřičné,
- 100g cukrového hrášku,
- 150ml husté smetany,
- 1 citrón,
- 1 snítku tymiánu,
- 1 snítku rozmarýnu,
- 125g másla,
- 100ml suchého bílého vína,
- 1 lžíci oleje,
- sůl, pepř
Kuře osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené pánvi na másle. Přidáme tymián a rozmarýn a pečeme nejprve kůží dolů. Po 5 minutách otočíme, snížíme oheň a pečeme další 3 minuty. Pak maso přendáme do pekáčku a dáme do středně rozpálené trouby na 8 minut dojít. Hotové kuře poznáme podle toho, že je vnitřní teplota vyšší než 65°C . To zjistíme Digitálním teploměrem PRESTO.
Mezitím hráškové lusky oblanšírujeme v horké vodě a prudce zchladíme. Hlívu a lusky překrájíme, opečeme je na másle, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme smetanu. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, kde se nám zatáhne. Z pánve slijeme tuk, přidáme víno a citrónovou šťávu a necháme výpek odvařit. Nakonec vmícháme studené máslo a vlijeme šťávu z alobalu.
Podáváme nakrájené na tenké plátky s pečivem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kureci-prsicka-supreme-s-hraskovym-ragu-26-5-2011.html
Poslední tip, trik či komentář