reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí prsíčka SUPREME s hráškovým ragú

Potřebujeme:

  • 600g kuřecích prsíček Supreme – kukuřičná s kostí,
  • 100g hlívy ústřičné,
  • 100g cukrového hrášku,
  • 150ml husté smetany,
  • 1 citrón,
  • 1 snítku tymiánu,
  • 1 snítku rozmarýnu,
  • 125g másla,
  • 100ml suchého bílého vína,
  • 1 lžíci oleje,
  • sůl, pepř

Kuře osušíme, osolíme, opepříme a opečeme na rozpálené pánvi na másle. Přidáme tymián a rozmarýn a pečeme nejprve kůží dolů. Po 5 minutách otočíme, snížíme oheň a pečeme další 3 minuty. Pak maso přendáme do pekáčku a dáme do středně rozpálené trouby na 8 minut dojít. Hotové kuře poznáme podle toho, že je vnitřní teplota vyšší než 65°C . To zjistíme Digitálním teploměrem PRESTO.

Mezitím hráškové lusky oblanšírujeme v horké vodě a prudce zchladíme. Hlívu a lusky překrájíme, opečeme je na másle, osolíme, opepříme a nakonec vmícháme smetanu. Hotové maso vyjmeme a zabalíme do alobalu, kde se nám zatáhne. Z pánve slijeme tuk, přidáme víno a citrónovou šťávu a necháme výpek odvařit. Nakonec vmícháme studené máslo a vlijeme šťávu z alobalu.

Podáváme nakrájené na tenké plátky s pečivem.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kureci-prsicka-supreme-s-hraskovym-ragu-26-5-2011.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.