Ingredience
- kuřecí stehenní řízky 1 kg
- rýže basmati 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
- hrušky 5 kusů
- tymián 1 špetka
- solamyl 2 lžíce
- bílé víno 100 ml
- pažitka 1 hrst
- červené papriky 2 kusy
- rajčata 3 kusy
- mrkev 1 kus
- smetana 150 ml
- strouhaný sýr 1 dávka
Hlavní chod:
Kuřecí ragú s hruškou, rýže baštami
Postup:
1. Kuřecí stehenní řízky očistíme a nakrájíme na kostičky. Mrkev oloupeme a jemně nastrouháme. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Omytou papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kostičky. Smetanu promícháme se solamylem. Hrušky omyjeme, seřízneme asi 1 – 2 cm pod stopkou a vydlabeme v nich dutinu.
2. Na másle s olejem opečeme za stálého míchání kuřecí maso. Jakmile maso zbělá, přilijeme bílé víno, přidáme snítky tymiánu, pepř a sůl. Zmírníme teplotu a zvolna 5 minut dusíme. Potom vmícháme papriku, rajče a mrkev. Zeleninu s masem opět podusíme doměkka a zahustíme smetanou se solamylem.
3. Vydlabané hrušky naplníme kuřecím ragú, posypeme sýrem a necháme v troubě zapéci asi 15 minut při teplotě 200°C. Kuřecí ragú podáváme se zapečenou hruškou a dušenou rýží.
Zdroj: Kuřecí ragú s hruškou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-ragu-s-hruskou[On-line 9.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář