Ingredience
- kuřecí prsa 1 kg
- žampiony 400 g
- vykostěné kotlety 5 kusů
- plátky šunky 5 kusů
- tvrdý sýr 5 kusů
- vejce 4 kusy
- menší cibule 2 kusy
- hladká mouka 200 g
- strouhanka 500 g
- brambory 1 kg
- anglická slanina 100 g
- sůl a pepř 1 špetka
1. Kuřecí prsa omyjeme, očistíme a uděláme si do nich kapsu. Jednu očištěnou cibulku na male kostičky orestujeme a podusíme na oleji na pánvi do sklovatěla. Přidáme pokrájené žampiony a restujeme a dusíme, dokud se nevypaří voda. Houbami, které lehce osolíme, naplníme řízky, které spíchneme párátkem, aby náplň nevytekla. Teprve pak maso obalíme klasicky v trojobalu.
2. Vepřové kotlety bez kosti omyjeme, osušíme, jen navrchu lehce osolíme a opeříme a naplníme plátkem šunky a sýra. Opět spíchneme párátkem a obalíme v trojobalu. Řízky osmažíme ve fritovacím hrnci dozlatova.
3. Podáváme se šťouchanými brambory, které uvaříme ve slané vodě a rozšťoucháme s cibulkou osmaženou na pokrájené anglické slanině.
Zdroj: Kuřecí řízek s žampiony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-rizek-s-zampiony [On-line 11.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář