reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí vývar

Ingredience

  • přední hovězí maso 1 kg
  • mrkev 1 kus
  • menší celer 1 kus
  • petržel 1 kus
  • cibule 1 kus
  • dochucovadlo do polévky 1 dávka
  • pepř 3 kuličky
  • nové koření 3 kuličky
  • domácí nudle 1 dávka

játrové knedlíčky:

  • vepřová játra 300 g
  • strouhanka dle potřeby 1 dávka
  • vejce 2 kusy
  • nasekaná petrželka 1 lžíce
  • sušená majoránka 2 lžičky
  • česnek 3 stroužky
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Omyté hovězí maso necháme vzejít k varu, a když se začne tvořit šlem, maso vyndáme. Znovu ho dáme vařit do čisté vody, po chvíli k němu přidáme kořenovou zeleninu, cibuli i se slupkou a necháme probublávat téměř dvě hodiny.

2. Mezitím si připravte knedlíčky z vepřových jater, která můžete naškrábat nebo rozmixovat. Podle potřeby přidejte strouhanku, osolte, opepřete, přidejte vejce, majoránku a prolisovaný česnek. Promíchejte a nechte chvíli odležet.

3. Vývar proceďte, maso a zeleninu pokrájejte, část vraťte do vývaru. Pomocí dvou lžiček nebo haluškovače vytvořte knedlíčky a vařte je v polévce, dokud nevyplavou na hladinu. Polévku dochuťte podravkou a zavařte do ní dobré domácí nudle. Můžete ji osvěžit posekanou petrželkou či pažitkou a servírujte.

Zdroj: Hovězí vývar; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hovezi-vyvar-4 [On-line 11.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.