reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí řízek v jogurtové marinádě, bramborové pýre s dýni a zázvorem, ledový salát

Suroviny

  • kuřecí prsní řízky 750 g
  • bílý jogurt 450 g
  • česnek 2 stroužky
  • vejce 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • strouhanka dle potřeby
  • olej na smažení
  • brambory 2 kg
  • máslo 1 lžíce
  • mléko 200-300 ml
  • petržel
  • ledový salát 1 ks
  • olivový olej 2 lžíce
  • med 1 lžíce
  • ocet balsamico 2 lžičky

Nejprve si uděláme marinádu z bílého jogurtu, česneku, vejce, soli a pepře, do které naložíme kuřecí řízky minimálně na dvě hodiny. Poté je vyndáme, obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji.

Připravíme si bramborovou kaši tradičním způsobem: vařené brambory, máslo, teplé mléko a rozšleháme, pak přidáme ještě kus uvařené dýně, kterou si vařili s brambory (nemusíme). Kaši osolíme, opepříme, ozdobíme petrželkou, můžeme dochutit troškou zázvoru (nemusíme).

Mezitím, co se nám smaží maso a vaří brambory, připravíme si zeleninový salát. Ten si nakrájíme a těsně před podáváním zalijeme zálivkou, kterou jsme ušlehali z olivového oleje, medu a balsamica

Zdroj: Kuřecí řízek v jogurtové marinádě, bramborové pýre s dýni a zázvorem, ledový salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-rizek-v-jogurtove-marinade-bramborove-pyre-s-dyni-zazvorem-ledovy-salat  [On-line 25.08.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.