Suroviny
- kuřecí prsní řízky 750 g
- bílý jogurt 450 g
- česnek 2 stroužky
- vejce 1 ks
- sůl
- pepř
- strouhanka dle potřeby
- olej na smažení
- brambory 2 kg
- máslo 1 lžíce
- mléko 200-300 ml
- petržel
- ledový salát 1 ks
- olivový olej 2 lžíce
- med 1 lžíce
- ocet balsamico 2 lžičky
Nejprve si uděláme marinádu z bílého jogurtu, česneku, vejce, soli a pepře, do které naložíme kuřecí řízky minimálně na dvě hodiny. Poté je vyndáme, obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji.
Připravíme si bramborovou kaši tradičním způsobem: vařené brambory, máslo, teplé mléko a rozšleháme, pak přidáme ještě kus uvařené dýně, kterou si vařili s brambory (nemusíme). Kaši osolíme, opepříme, ozdobíme petrželkou, můžeme dochutit troškou zázvoru (nemusíme).
Mezitím, co se nám smaží maso a vaří brambory, připravíme si zeleninový salát. Ten si nakrájíme a těsně před podáváním zalijeme zálivkou, kterou jsme ušlehali z olivového oleje, medu a balsamica
Zdroj: Kuřecí řízek v jogurtové marinádě, bramborové pýre s dýni a zázvorem, ledový salát; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-rizek-v-jogurtove-marinade-bramborove-pyre-s-dyni-zazvorem-ledovy-salat [On-line 25.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář