Ingredience
- kuřecí skelety na polévku 500 g
- kořenová zelenina (mrkev, petržel, kus celeru) 300 g
- cibule 1 kus
- česnek 2 stroužky
- pepř 3 kuličky
- bobkový list 1 kus
- nové koření 2 kuličky
- podravka 1 lžíce
nudle:
- vejce 1 kus
- hrubá nebo polohrubá mouka 4 lžíce
- sůl 1 špetka
1. Kuřecí maso omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu a koření. Dáme vařit a teprve po půlhodině přidáme sůl a Podravku. Zvlášť uvaříme ve vroucí vodě už dříve připravené domácí nudle, které vložíme do polévky až při podávání. Vývar můžeme ozdobit posekanou zelenou natí.
2. Zavářku připravíme klasickým způsobem. Z vejce, mouky a soli vypracujeme tuhé těsto, které vyválíme a necháme proschnout. Nakrájíme na nudličky a opět necháme chvíli schnout.
Zdroj: Kuřecí s domácími nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-s-domacimi-nudlemi [On-line 02.10.2013]
Poslední tip, trik či komentář