Suroviny
- kuřecí prsa 500 g
Na marinádu:
- oddenek zázvoru 1
- stvol citronové trávy 1
- šalotka 1
- česnek 4 stroužky
- sójová omáčka 3 lžíce
- rybí omáčka 3 lžíce
- hnědý cukr 2 lžíce
- limetková šťáva 1 lžíce
- arašídový olej 1 lžíce
Arašídová omáčka:
- kokosové mléko 400 ml
- nesolené arašídy 1 hrnek
- česnek 2 stroužky
- sójová omáčka 2 lžíce
- sezamový olej 1 lžíce
- hnědý cukr 1 lžíce
- tamarindová šťáva 1/2 lžíce
- chilli paprička 1
- olej 2 lžíce
Zázvor, citronelu, šalotku, česnek, cukr, limetkovou šťávu, olej, sójovou a rybí omáčku rozmixujeme.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky, napíchneme na jehly, potřeme olejem, přelijeme marinádou a necháme marinovat.
Špízy grilujeme dozlatova a podáváme s arašídovou omáčkou.
Zdroj: Kuřecí satay; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/kureci-satay [On-line 27.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář