Ingredience:
- 8 kuřecích stehenních řízků
- 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce nastrouhaného česneku
- 2 jarní cibulky
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 2 lžíce rýžového nebo dezertního vína
- 2 lžíce medu
- sůl, pepř
- jasmínová rýže
Smícháme med, nastrouhaný zázvor, utřený česnek, najemno nasekanou zelenou šalotku, sojovou omáčku, ústřicovou omáčku, víno, sůl a pepř. Přidáme nakrájené maso, promícháme a necháme nejlépe přes noc marinovat.
Rýži uvaříme a rozhrabeme ji, aby vyšla pára. Maso scedíme a marinádu uchováme. Do zapékací misky či pánve dáme uvařenou rýži, na ni poklademe maso, zalijeme marinádou a dáme do vyhřáté trouby nebo pod gril na 10 minut.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kureci-spalicky-na-zazvoru-a-medu-13-5-2010-2.html
Poslední tip, trik či komentář