Suroviny:
- vykoštěná kuřecí stehna s kůží
- citronová šťáva
- cajenský pepř
- cibulka
- česnek
- drcená rajčata
- směs kreolského koření
- červená a žlutá paprika
- olivový olej
- sůl, pepř
- tymián
- oregano
- rozmarýn
- petrželka
Vykoštěná kuřecí stehna hojně osolíme a opepříme z obou stran. Zakápneme citronovou šťávou. Do pekáčku nasekáme tymián a rozmarýn. Zostříme špetkou cajenského pepře, přilijeme olivový olej a stehna ve směsi pořádně obalíme. Necháme je v pekáči kůží navrch péct v rozpálené troubě na 180 °C do měkka, asi tak 45 minut.
Mezitím připravíme jednoduchou omáčku. Do kastrůlku nalijeme olej a orestujeme na něm nasekanou cibulku a stroužek česneku. Přihodíme drcená rajčata a byliny – rozmarýn, tymián, oregano a vše, co máme rádi. Řádně ochutíme směsí kreolského koření a cajenským pepřem, solí. Po chvilce vaření můžeme přidat nakrájenou červenou a žlutou papriku, zakápneme citronovou šťávou a vaříme do změknutí.
Servírujeme tzv. rodinným stylem, jinými slovy, necháme stehýnka v pekáči, zalijeme je kreolskou omáčkou a dozdobíme petrželkou.
Zdroj:Kuřecí stehna na creolský způsob; Teď vaří šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/ted-vari-sef-recepty-z-1-dilu-krok-za-krokem [On-line 22.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář