reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí stehna na houbách, bylinkový brambor na plechu

Maso

  • 5 kuřecích stehen
  • 200 g čerstvých nebo mrazených hub
  • kousek oddenku zázvoru
  • 1 sklenka piva
  • špetka bílého pepře
  • lžička soli

Příloha

  • 1 kg brambor
  • pár kapek oleje
  • 2 větvičky čerstvého tymiánu
  • několik lístků čerstvé dobromysli
  • několik lístků čerstvé majoránky
  • lžička drceného pepře
  • špetka pálivé papriky
  • lžička soli
  • hrst čerstvé pažitky

Salát

  • 1 hlávka salátu (locika nebo ledový)
  • několik listů špenátu
  • hrstka listů smetanky
  • lžíce oleje
  • 2 lžíce hořčice plnotučné
  • lžička octa
  • lžička cukru
  • špetka soli

Kuřecí stehna nasolíme, jemně opepříme a vložíme do pekáčku, kam jsme dali houby a na jemné plátky nakrájený zázvor. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut, občas podlijeme pivkem. Rozhodně nepřidáváme žádná grilovací prefabrikovaná koření!

Brambory omyjeme, ponecháme ve slupce a nakrájíme na centimetrové plátky. Položíme je na vymaštěný plech, posypeme jemně nasekanými bylinkami a dle chuti pikantní paprikou. Pečeme tak dlouho, až plátky ztmavnou a nafouknou se. Solíme až ke konci. Na talíři posypeme ještě čerstvou sekanou pažitkou.

Veškeré zelené listy na salát omyjeme a necháme okapat. Nasekáme na nudličky a ještě vymačkáme vodu. V míse rozmícháme olej, hořčici, ocet, cukr a sůl a v této emulzi listy obalíme. Pozor – až těsně před podáváním, aby salát neovadl.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-stehna-na-houbach [on-line 19.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.