- 600 g kuřecích stehen
120 ml olivového oleje
2 – 4 stroužky česneku
1 lžička sušených chilli papriček
1 limeta
1 lžička černého pepře
4 větvičky čerstvého tymiánu
špetka hnědého cukru
sůl
Kuřecí stehna vykostíme a zbavíme kůže. Z olivového oleje, limetové šťávy, případně nastrouhané limetové kůry, prolisovaného česneku a koření (rozdrcených chilli papriček, pepře a lístků tymiánu) připravíme marinádu. Stehna nakrájíme na větší kousky, lehce osolíme a vložíme do marinády alespoň na 3 hodiny nebo nejlépe přes noc. Poté je napíchneme na kovové jehly nebo špejle, namočené ve vodě, a grilujeme nebo pečeme asi 5 – 7 minut do zlatova. Podáváme s marinovaným lilkem a batátovým pyré.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/277-kureci-stehna-na-limetach-s-bylinkami/
Poslední tip, trik či komentář