reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí stehýnka, pečené brambory

Suroviny

  • větší brambory 5 ks
  • máslo 20 g
  • koření na bylinkové máslo
  • kuřecí prsa 2 ks
  • kuřecí játra
  • rohlíky 4 ks
  • vejce 1 ks
  • pažitka
  • petrželka kudrnka
  • koření na kuře
  • kari
  • rostlinný olej 50 ml
  • mléko 300 ml
  • smetana 100 ml
  • tavený sýr
  • zakysaná smetana 150 g
  • majonéza 100 ml
  • česnek 1 stroužek

Ve slupce si uvaříme 5 větších brambor a necháme vychladit. Zatím si připravíme vánoční nádivku: do mísy si nakrájíme na střední kousky rohlíky, zalijeme mlékem, přidáme nakrájená očištěná kuřecí játra, 1 syrové vejce, nasekanou petrželku a pažitku, přidáme koření na kuře a kari a osolíme. Dále přidáme hladkou mouku a vše důkladně promícháme.

Dále si připravíme kuřecí stehýnka, a to tak, že odkrojíme hlavní stehenní kost a kůži oddělíme od masa, abychom pod ni mohli dát nádivku. Nádivku pak dáme pod celou kůži a zabalíme ji zadní částí stehna. Kuře posypeme kořením, polijeme rostlinným olejem, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 200 °C. Pečeme asi 1 hodinu. Dále si na grilu připravíme opečená prsíčka, která pouze jemně okořeníme a upečeme narychlo jako steak, zhruba na každé straně 2 minuty. Na dresink si připravíme zakysanou smetanu, majonézu, pasírovaný česnek, pažitku a sůl. Vše smícháme a dáme vyhladit.

Dále si na pánvičce rozmícháme výpek šťávyz kuřete, do kterého přidáme tavený sýr, smetanu a zásmažku, dle chuti přisolíme a naředíme vodou. Brambory pak rozkrojíme a opečeme na elektrickém grilu (může být i pánev) spolu s kuřecími prsíčky. Na talíř pak naservírujeme rozkrojené opečené brambory, na které dáme bylinkové máslo, k tomu dáme stehýnko a nádivku, kuřecí prsní steak, který přelijeme sýrovou omáčkou. Do mističky k hlavnímu pokrmu podáváme česnekový dresink. K pokrmu se hodí obloha z čerstvé zeleniny.

Zdroj: Kuřecí stehýnka, pečené brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-stehynka-pecene-brambory  [On-line 19.12.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.