- kuře 1 kus
- rohlíky 8 kusů
- mléko 1 l
- máslo 2 lžíce
- brambory 1 kg
- cibule 0.5 kusu
- kuřecí játra 300 g
- zelená petržel 1 kus
- muškátový oříšek 1 špetka
- mrkev 1 kus
- vejce 1 kus
- žloutky 2 kusy
- sůl a pepř 1 špetka
- rajčata 500 g
- cibule 1 kus
- skořice 1 dávka
- hladká mouka 1 dávka
Na nádivku si nakrájíme rohlíky na kolečka a pečivo zalijeme mlékem s rozmíchaným vajíčkem. Opečeme na drobno nakrájenou cibulku na osmince másla, přidáme nastrouhanou mrkev a dáme k rohlíkům. Ochutíme solí, pepřem, petrželkou. Přidáme kusy jater a dva žloutky.
Na plech vymazaný máslem dáme osolené a opepřené kuřecí kousky, na deset minut dáme zapéct do trouby, pak zalijeme připravenou nádivkou a pečeme cca 45 minut.
Na domácí rajskou omáčku si na oleji osmažíme cibulový základ, přidáme rozčtvrcená rajčata, která necháme dusit s vodou, osolíme, opepříme, přidáme cukr. Když je omáčka hotová, rozmixujeme ji a dochutíme skořicí. Dáme znovu vařit s vodou, do níž jsme dobře rozmíchali hladkou mouku, můžeme zjemnit kapkou smetany – dle výsledné chuti.
Podáváme s domácími kynutými knedlíky, které jsme udělali podle klasického receptu z vykynutého kvásku, polohrubé mouky a vajíčka ve hnětači, těsto jsme nechali vykynout, uváleli knedlíky a ty uvařili maximálně 30 minut v osolené vodě.
Poslední tip, trik či komentář