- 500 g drůbežích kostí
- 1 ks cibule
- 1/2 ks petržele
- 1 kostka drůbežího bujonu
- 1 mrkev
- zelená petrželka
- mletý černý pepř
- sůl
- koření maggi
Na polévku můžeme využít kosti z kuřecích prsních řízků („motýlků“) nebo jiných částí drůbeže. Kosti zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu (nejlépe v tlakovém hrnci). Vaříme zvolna asi 35 minut. Když jsou zbytky masa na
kostech měkké, vývar scedíme, maso z kostí obereme a pokrájíme na kousky. Do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu a celou cibuli. Vývar osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Cibuli pak z vývaru vyjmeme a přidáme maso obrané z kostí.
Pokud máme kostí málo, můžeme do polévky pro zesílení chutě přidat kostku drůbeží bujonu a opepřit. Vývar podáváme s domácími vaječnými nudlemi nebo vaječným svítkem.
Zdroj: Čápi s mákem TV Prima http://www.iprima.cz/sites/default/files/st_Iveta_Bartosova.pdf
Poslední tip, trik či komentář