reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

  • 500 g drůbežích kostí
  • 1 ks cibule
  • 1/2 ks petržele
  • 1 kostka drůbežího bujonu
  • 1 mrkev
  • zelená petrželka
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • koření maggi

Na polévku můžeme využít kosti z kuřecích prsních řízků („motýlků“) nebo jiných částí drůbeže. Kosti zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu (nejlépe v tlakovém hrnci). Vaříme zvolna asi 35 minut. Když jsou zbytky masa na
kostech měkké, vývar scedíme, maso z kostí obereme a pokrájíme na kousky. Do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu a celou cibuli. Vývar osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Cibuli pak z vývaru vyjmeme a přidáme maso obrané z kostí.
Pokud máme kostí málo, můžeme do polévky pro zesílení chutě přidat kostku drůbeží bujonu a opepřit. Vývar podáváme s domácími vaječnými nudlemi nebo vaječným svítkem.

Zdroj: Čápi s mákem TV Prima http://www.iprima.cz/sites/default/files/st_Iveta_Bartosova.pdf

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.